2013-03-26

Earth Hour - släck för en ljusare framtid

Lördag den 23 mars klockan 20.30 - 21.30 genomförs världens största klimatmanifestation. Var med du också, släck ljuset under en timma och visa ditt engagemang i klimatfrågan.

Nynäshamn släcker om du släcker

Årets tema för Earth Hour är att anta en klimatutmaning. Nynäshamns kommun släcker ner kommunhuset, gatubelysningen på Stadshusplatsen och kyrkorna. Vad släcker du? Utmana en kompis eller kollega i en klimathandling.

Elever utmanar politiker
Grundskoleelever i kommunen ritar av sina händer och lämnar fem klimatlöften med uppmaningen till kommunens politiker att göra detsamma: "Det här lovar vi... Vad gör ni?"

Klimatteater för årskurs 3
Den 19 mars visas en klimatteater för årskurs 3 i Folkets hus. Föreställningen "Robin Hood — Den energiska hjälten" framförs av teatergruppen Gulasch. Eleverna kommer inför föreställningen att diskutera energi- och klimatfrågor under lektioner.

För mer information om kommande aktiviteter inför Earth Hour, följ länken till höger.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-05-03
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.