2013-03-18

Ibrahim Baylan besöker Vanstaskolan

Torsdagen 21 mars besöker riksdagsledamoten och vice ordförande i utbildningsutskottet, Ibrahim Baylan (S), Nynäshamn. Baylan besöker bland annat Vanstaskolan för att ta del av satsningen där alla elever och lärare får var sin läsplatta.
Skolans verksamheter är en prioriterad punkt på programmet vid Ibrahim Baylans besök. Dagen startar i Vanstaskolan där Per Ruthström, rektor för årskurserna 4-9, berättar om skolans verksamheter och goda resultat. Vanstaskolan genomför just nu en "1-1-satsning", som ger varje elev och pedagog en läsplatta, fullt utrustad med nödvändiga programvaror.

— Vi ser verkligen positivt på det förändringsarbete som Vanstaskolan nu kan visa upp. Utvecklingsarbetet med IT som stöd är ett steg framåt för våra skolor och kommer med förändrat arbetssätt att stödja elevernas kunskapsutveckling säger Birgitta Dahlin, chef för barn- och utbildningsförvalningen.

Intresserad av kommunens lyckade satsningar

Under besöket kommer också kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S) och barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi (S) att berätta om Nynäshamns kommuns stora satsningar på språkutveckling, mobilt skolteam, extra undervisningstid i matematik och svenska i årskurs 1-3. Under 2013 och framåt kommer matematiken att få ett särskilt fokus och stora utbildningsinsatser kommer att genomföras.

— I Nynäshamns kommun har elever som når betyget godkänt i alla ämnen stigit från 72 procent till 80 procent de senaste tre åren. Baylan är intresserad av de satsningar vi har gjort som har lett till att elevernas resultat har förbättrats så kraftigt, säger Birgitta Dahlin.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.