2013-03-06

Kommunchefen en av välfärdens viktigaste

Nynäshamns kommunchef Birgitta Elvås är med på listan "Välfärdens 100 viktigaste kvinnor 2013". Det är tidningens Dagens samhälle som har tagit fram toppkvinnorna som har mest makt över skola, vård och omsorg.
Birgitta Elvås

Kommunchef Birgitta Elvås.

Dagens samhälle har granskat över 500 kvinnor på ledande poster inom stat, landsting, kommun och privata välfärdsföretag samt rangordnat välfärdens 100 viktigaste kvinnor. På plats 56 ligger Nynäshamns kommunchef Birgitta Elvås.

— Det är viktigt att Dagens samhälle lyfter fram kvinnliga chefer i välfärdssektorn på det här sättet. Dels för att belysa vikten av välfärdssektorn, dels för att lyfta fram kvinnliga chefer. För egen del kände jag mig hedrad redan över att jag fanns bland de hundra nominerade. Att jag sedan rankades på plats 56 är ju jätteroligt, säger Birgitta Elvås.

Dagens samhälle har även jämfört välfärdens viktigaste kvinnor med de främsta kvinnorna inom näringslivet. Tidningen skriver bland annat att välfärdens kvinnor har större budgetar, fler anställda och ett svårare uppdrag. Till höger ligger en länk till artikeln.

Foto: Mattias Hansson/HGbild

Sidan granskad 2016-04-19