2013-02-28

Kommunen reagerar starkt på att Södertörnsleden planeras om

Nynäshamns kommun reagerar starkt på Trafikverkets begäran om att få göra om planeringen av Södertörnsleden. — Beskedet är djupt oroande, säger kommunstyrelsen ordförande Anna Ljungdell (S).
Södertörnsleden är en planerad tvärförbindelse på Södertörn från E4/E20 vid Vårby till väg 73 vid Jordbro.

Planeringen har pågått under många år och nu begär Trafikverket hos regeringen att få göra om planeringen av Södertörnsleden.

— Detta är mycket upprörande och oroväckande. Leden är avgörande för att trafiken till och från Stockholm Norvik Hamn ska fungera på ett tillfredställande sätt. Den är viktig även för att avlasta den hårt trafikerade väg 225 från tung trafik. Det är djupt oroande om Södertörnsleden nu riskerar att försenas i flera år på grund av Trafikverkets agerande. Vi kan inte vänta längre på leden, den måste komma till stånd så fort som möjligt, säger Anna Ljungdell.

Södertörnskommunerna gick under torsdagen ut med ett gemensamt pressmeddelande. Du hittar pressmeddelandet till höger.

Sidan granskad 2016-04-19