Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-02-27

Kommunen kartlägger lärarnas arbetssituation

Nynäshamns kommun ska göra en kartläggning av lärarnas arbetstid. Undersökningen ska visa hur mycket tid som läggs på administration och hur mycket tid som läggs på eleverna.
— Senaste tiden har diskussionens vågor gått höga i Sverige när det gäller lärarnas arbetsbelastning. Vi vill kartlägga hur verkligheten ser ut så vi kan hjälpa till att prioritera, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell(S).
Många har höjt rösten när det gäller lärarnas arbetssituation. Kritikerna anser att lärarna tvingas lägga ned för mycket tid på administration vilket går ut över eleverna och undervisningen.

Kommunen vill göra en egen kartläggning


Nu ska Nynäshamns kommun göra en egen kartläggning för att se hur mycket arbetstid som läggs direkt på eleverna och hur mycket som läggs på administrativa uppgifter såsom uppföljningar, möten, dokumentation, veckobrev, med mera. Undersökningen ska även klargöra hur mycket arbetstid som går åt till jobb såsom att vara rastvakt, att äta med eleverna - så kallade pedagogiska luncher, etcetera.

"Kommunen vill vara proaktiva"


— Nynäshamns kommun vill vara proaktiva och göra en egen kartläggning, inte förlita oss på andras uppgifter. Lärarna ska ha tillräckligt med tid för undervisning och stöd till elever som behöver det, men det är först när vi vet exakt vad arbetstiden används till som vi kan ta ställning till om och i så fall vilka arbetsuppgifter som ska lyftas bort från lärarna, säger Anna Ljungdell.

Text: Åsa Ericsson
 

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp