2013-02-25

Klart med ny näringslivschef

Nu är det klart vem som blir Nynäshamns kommuns näringslivschef. Han heter Staffan Bjurulf och har bland annat arbetat som näringslivschef på organisationen Region Värmland.
Staffan Bjurulf.

Staffan Bjurulf. Foto: Öyvind Lund.

Staffan Bjurulf kommer närmast från Region Värmland som arbetar med regional utveckling. Där har Staffan Bjurulf jobbat som näringslivschef i sex år och som projektledare för ett företagsutvecklingsprojekt i drygt fem år.

Arbetat med företagsutveckling

Innan det jobbade Staffan med företagsutveckling både på rådgivnings- och redovisningsföretaget LRF konsult samt på Almi företagspartner som arbetar för att främja utveckling och tillväxt av mindre företag.

Lagarbete

I maj väntar nya utmaningar som näringslivschef på Nynäshamns kommun.

— Jag vill börja med att lära känna företagarna i kommunen för att tillsammans skapa förutsättningar för en utveckling av näringslivsklimatet. Ett bra näringslivsklimat är inget enmansjobb, det är ett lagarbete mellan kommunen och företagarna, säger Staffan Bjurulf.

Varför anställer kommunen en näringslivschef?
— Vi behöver stärka våra resurser i arbetet tillsammans med det befintliga näringslivet. Vi behöver även skapa förutsättningar för företag att etablera sig i kommunen. Den nya näringslivschefen blir en viktig kugge i hjulet i det arbetet, säger kommunchef Birgitta Elvås.

Sidan granskad 2016-04-19