2013-02-18

Årets företagare är korad

Vid lördagens företagarfest En galen galakväll presenterades Årets företagare 2012. Utmärkelsen gick till Per-Åke Palmqvist som äger företaget Nynäs byggmarknad/XL bygg. Årets företagare var en av sex kategorier som delades ut under kvällen.
Årets företagare

Årets företagare.

En gång om året hålls festen "En galen galakväll" för kommunens företagare. Då delas priser i de sex olika kategorier ut. Juryns motivering till att Per-Åke Palmqvist fick utmärkelsen Årets företagare är:

"Att sent i karriären våga satsa på en bransch som är extremt konkurrensutsatt tyder på mod och hjärta. Per-Åke och hans medarbetare har utvecklat Nynäs byggmarknad/XL bygg till ett byggvaruhus med fullt sortiment, tillgänglighet och service. Att dessutom satsa på försäljning och leverans i skärgården via Muskö byggvaror tyder på ett gott entreprenörskap, hög servicenivå och sann företagaranda."

Samtliga pristagare i de sex kategorierna

• Årets företagare: Per-Åke Palmqvist, Nynäs byggmarknad/XL bygg.
  • Årets unga företagare: Andreas Berg, Multi tasking AB.
  • Årets nyföretagare: Jessica Tulldal och Eva Crook, Lantbodens hund och hälsa.
  • Årets turistbefrämjare: Anne-Maj Colbing, Nynäs havsbad.
  • Årets kulturbefrämjare: Nils och Eva-Lotta Skogmyr, Konstpoolen och Kafé radiokakan.
  • Årets butik: Nynäshamns rökeri och fiskhall, Christin Malm och Niki Boart.

Arrangörer är Nynäshamns kommun, Företagarna Nynäshamn, Utsikten meetings och Nynäshamns stadskärneförening.

Foto: Annie Burman Skytt

Samtliga pristagare.