2013-02-17

Källarbranden i Ösmo

Söndag eftermiddag hölls ett informationsmöte för berörda av branden i Ösmo. Representanter från Södertörns brandförsvarsförbund, Nynäshamns kommun, fastighetsägaren Balder, försäkringsbolag och polisen var på plats och pratade med de boende. Under måndagen letar kommunen bland annat tillfälliga boenden till dem som behöver det.
Det är boende i 24 lägenheter som har evakuerats efter branden i Ösmo, som startade lördag kväll och som nu är släckt. Ett informationsmöte hölls under söndagen där berörda fick information om brandförlopp, vilken hjälp de kan få när det gäller tillfälligt boende, var de kan vända sig vid frågor, samtalsstöd, med mera.

Den så kallade Posomgrupp med representanter från bland annat psykiatrin, kyrkan och kommunen, är inte längre på plats i bostadsområdet. Om du som är berörd av branden vill ha kontakt med någon i Posomgruppen, hör då av dig till Nynäshamns kommuns socialchef Kerstin Palomäki. Kontaktuppgifter finns till höger.

Kommunen arbetar med att hitta lägenheter

Under måndagen träffar Nynäshamns kommun berörda av branden igen samt letar tillfälliga bostäder till dem.

— Vi träffar dom för att höra vilken hjälp de behöver och kanske främst om dom är i behov av bostad. Vi jobbar för fullt med att hitta bostäder. Vi har kontaktat Nynäshamnsbostäder, vi går igenom kommunens egna fastigheter samt kontaktar privata fastighetsägare. Jag är hoppfull om att vi kommer att hitta lösningar för många av dom som behöver tillfälliga bostäder, säger socialchef Kerstin Palomäki.

Kontaktpersoner för dig som är berörd av branden

Kontaktperson: socialchef Kerstin Palomäki, 08-520 682 21.
Fastighetsägaren Balder
Kontaktperson: Arne Svensson 08-735 37 83.
Södertörns brandförsvarsförbund
Telefon till växeln: 08-722 21 00.
Försäkringsbolaget Folksam
Kontaktperson: Stefan Henriksson, 08-772 76 69.
Södertörnspolisen
Kontaktperson: informationsansvarig Hesam Akbari, 070-377 76 99.

Sidan granskad 2016-04-19

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se