2013-02-13

Demokratiministern på gymnasiebesök

EU- och demokratiminister Birgitta Ohlsson besökte Nynäshamn under onsdagen. På programmet stod bland annat föredrag om demokrati för eleverna på Nynäshamns gymnasium.
Birgitta Ohlsson på gymnaiset

Birgitta Ohlsson på gymnaiset.

Gymnasiets aula var välbesökt när Birgitta Ohlsson pratade om demokrati. Elevernas frågor var också många. De handlade om mobbing, transpersoner, näthat, samernas villkor, hur Sverige och övriga Europa behandlar romer, med mera.

Efter besöket på gymnasiet åkte Birgitta Ohlsson vidare till kommunhuset. Där fick hon information om Nynäshamns kommun kvinnofridsarbete, om varför vräkningsförebyggande arbete prioriteras och om arbetet med våld i nära relationer.

"Eleverna ställde viktiga frågor"

— Jag blev väldigt stolt över våra gymnasieelever. Birgitta Ohlsson höll tal om vikten av öppenhet och tolerans i både Sverige och Europa och eleverna ställde mängder med bra och viktiga frågor. Efter gymnasiebesöket pratade vi bland annat om vårt lyckade vräkningsförebyggande arbete som Birgitta Ohlsson var väldigt intresserad av eftersom hon även är konsumentminister, säger kommunalrådet Daniel Adborn (FP).

Birgitta Ohlssons besök på gymnasiet

Det var trångt i gymnasiets aula när Birgitta Ohlsson höll föredrag.

Sidan granskad 2016-04-19