2013-02-05

Elfte bästa logistikläget i landet

Stockholm syd, där Nynäshamn ingår, hamnar på elfte plats på tidningen Intelligent logistiks lista över landets bästa logistiklägen. Godshamnen Stockholm Norvik med intilliggande logistikpark är en bidragande orsak till placeringen.
Varje år listar Intelligent logistik de 25 bästa logistiklägena i landet. I år hamnar alltså Stockholm syd, där kommunerna Nynäshamn, Haninge, Botkyrka och Haninge ingår, på plats 11.

En anledning till att Stockholm syd placerar sig på plats 11 är alltså den planerade godshamnen Stockholm Norvik Hamn med intilliggande 460 000 kvadratmeter stora logistik- och företagspark. Andra anledningar är att området har stort befolkningsunderlag  samt hamnen i Södertälje.

Kriterier som styr placeringen är bland annat geografiskt läge, infrastruktur och samarbetsklimat, affärsklimat och nätverk inom regionen.

Länk till tidningen Intelligent logistik med mer information, finns till höger.

Sidan granskad 2016-05-03