2013-01-31

Jobbagent hjälper företagare hitta arbetskraft

En ny så kallad jobbagent hjälper kommunens företagare att hitta arbetskraft och praktikanter med lämplig kompetens. Jobbagenten hjälper i första hand till med anställning av ungdomar som av olika skäl har svårt att få arbete.
— Till att börja med vill jag höra vad företagarna behöver och på vilket sätt dom kan och vill medverka. Tanken är att utveckla ett win win-koncept där företag med intresse för socialt ansvarstagande ser föredelar med att samarbeta med myndigheter, säger Nynäshamns kommuns jobbagent Lena Lagercrantz.

Satsningen på jobbagent är ett nytt grepp för att få personer som av olika skäl har svårt att få arbete, in i arbetslivet. Samtidigt får kommunens företagare hjälp med att hitta personer med lämplig kompetens.

Stöd till arbetsgivaren

— Jag deltar gärna på möten med kommunens företagare för att prata om hur vi kan arbeta tillsammans, säger Lena Lagercrantz.

Vid företagsbesöken informerar Lena Lagercrantz om vilka möjligheter arbetsgivaren har att få stöd om de anställer eller erbjuder praktikplatser till personer som står långt från arbetsmarknaden. Stödet kan dels vara ekonomiskt, dels konsultativt. Det senare kan handla om att en handläggare medverkar som handledare på arbetsplatsen eller att en kortare utbildning ordnas.

— Socialt ansvarstagande - att hjälpa människor som har relativt svårt att få arbete - får allt större betydelse i företags varumärkesbyggande. På företagsbesöken berättar jag gärna om det också, säger Lena Lagercrantz.

Satsningen på jobbagenter drivs av Samordningsförbundet östra Södertörn. Förbundet ägs och finansieras av Nynäshamn, Tyresö och Haninge kommuner samt av Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Stockholm läns landsting.

Kontakta jobbagenten

Om du är företagare och vill komma i kontakt med jobbagent Lena Lagercrantz nås hon på telefonnummer 08-520 683 80 eller via mejl lena.lagercrantz@nynashamn.se

Sidan granskad 2016-04-19