Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2013-01-28

Nynäshamns kommun byter höjdsystem

Den 4 februari 2013 går Nynäshamns kommun och ett flertal andra kommuner i Stockholmsregionen över till Sveriges nya nationella höjdsystem RH 2000.
Det innebär att all geografisk information, till exempel kartor, som Nynäshamns kommun levererar efter detta datum kommer att redovisa markhöjder och höjdkurvor enligt det nya systemet.

RH2000 är ett system av hög kvalitet, baserat på en stor mängd mycket noggranna mätningar. På sikt ska alla Sveriges kommuner och myndigheter arbeta i RH2000, vilket kommer att underlätta datautbyte och hanteringen av projekt som sträcker sig över kommungränserna.

För att undvika kostsamma misstag vid byggande är det mycket viktigt att alltid kontrollera vilket höjdsystem som avses när höjder finns med i en karta, ritning eller beskrivning.

Vilka berörs och hur?

  • Du som använder kartor eller ritningar där höjder ingår.
  • Du som tänker söka bygglov och beställer ritningar eller kartunderlag från en konsult. Se till att materialet levereras enligt det nya höjdsystemet.
  • För dig som är byggherre eller konsult innebär det att alla ritningar och  kartunderlag som ska levereras till Nynäshamns kommun ska följa RH2000, om inget annat har överenskommits.

I pågående ärenden som startade innan den 4 februari 2013 används det gamla höjdsystemet, om inget annat har överenskommits.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp