2013-01-16

Nytt datasystem på socialförvaltningen

Inom socialförvaltningens verksamheter används ett datasystem för att fatta beslut om olika insatser och för att utföra dem. Det kan handla om allt från hemtjänst till ekonomiskt bistånd. Under våren 2013 kommer ett nytt datasystem att införas.
Målet med att införa det nya systemet är dels att öka kvaliteten i verksamheterna, men också att öka säkerheten för brukarna. Under införandeperioden kommer det dock att krävas mycket arbete, och det kan märkas i verksamheterna.

För dig som brukare kan det till exempel märkas genom att dina fakturor eller beslutsmeddelanden ser lite annorlunda ut.

Socialförvaltningen kommer att inleda arbetet med delarna som berör individ- och familjeomsorg, medan äldreomsorgen och verksamheterna för funktionshindrade kommer att få det nya systemet lite senare i vår.

Mer information under våren

Socialförvaltningen kommer fortlöpande under våren att informera kring det nya systemet och hur det kan påverka dig som har en insats.

Om du vill veta mer om det nya systemet kan du höra av dig till projektledare Simon Lindgren.

Sidan granskad 2016-04-19