2013-01-16

Ny policy mot mutor

Kommunstyrelsen sa under onsdagen ja till en ny policy mot mutor i Nynäshamns kommun. Policyn beskriver bland annat vad en muta är, exempel på situationer när det kan handla om mutbrott och vilka som omfattas av policyn.
— Det är viktigt att alla som företräder kommunen i sitt arbete eller förtroendeuppdrag är medvetna om vad som gäller och i vilka situationer man bör vara extra uppmärksam. Med policyn blir det lätt att göra rätt, säger kommunchef Birgitta Elvås.

"Policy mot givande och tagande av mutor" gäller för Nynäshamns kommuns medarbetare, förtroendevalda, uppdragstagare samt stiftelser där Nynäshamns kommun utser en majoritet av styrelsen.

Policyns innehåll


Policyn beskriver bland annat vad en muta är och situationer där det kan handla om mutbrott. Situationerna handlar om allt från personlig vänskap och måltider till studieresor och gåvor. Policyn innehåller även vilka rutiner som gäller då det finns misstanke om mutbrott.

I februari fattar kommunfullmäktige beslut om policyn.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp