2013-01-16

Kontaktpersoner, ledsagare och kontaktfamiljer sökes

Nynäshamns kommun har just nu ett stort behov av kontaktpersoner, ledsagare och kontaktfamiljer som vill ta emot personer med funktionsnedsättning.

Kontaktperson är en kompis

Som kontaktperson är du kompis/medmänniska till en person med funktionsnedsättning. Ni träffas någon eller några gånger per månad och det kan handla om att gå en promenad, gå på bio, se på hockey, idrotta eller fika tillsammans.

Ledsagare följer med på fritidsaktiviteter

Som ledsagare hjälper du en person att kunna delta i samhällslivet. Det kan handla om att ta sig till och från olika fritidsaktiviteter eller hjälp att besöka släkt och vänner.

En kontaktfamilj är en extrafamilj

När man är kontaktfamilj kommer ett barn hem till er vanligtvis en helg per månad. Hur ofta beror på barnets behov. Det är viktigt att hela familjen är överens om beslutet.

Du får ersättning för uppdragen. Möjlighet till handledning finns.

Ring Britt Högberg på Nynäshamns kommun för mer information eller om du vill göra en intresseanmälan, 08-520 739 69.

Text: Marie Eriksson

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.