2012-11-15

Oförändrad skatt även nästa år

Kommunfullmäktige sa vid mötet den 14 november ja till den styrande koalitionens budgetförslag. Det innebär bland annat att skatten ligger kvar på dagens nivå.
Oförändrad skatt innebär att den kommunala skatten blir 19,83 kronor även nästa år.

Fördelning av pengar

I övrigt säger budgeten att kommunstyrelsen nästa år får närmare 126 miljoner kronor. Bidraget till barn- och utbildningsnämnden blir 522 miljoner kronor, socialnämnden 402 miljoner, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 44 miljoner och bidraget till kultur- och fritidsnämnden blir 41 miljoner kronor. Den totala budgeten ligger på närmare 1,2 miljarder kronor.

"Budget för jobb och barn- och ungdomars livsvillkor"

— Vi lägger en budget för jobben och barn- och ungdomars livsvillkor. I tider då tillväxten bromsar in är det viktigt att prioritera insatser för fler jobb och fler i jobb. Utöver vår jobbsatsning på bland annat en näringslivschef och en satsning för att få ut försörjningsstödstagare i jobb, får barn- och utbildningsnämnden extra resurser för det nya läraravtalet och datorer till alla lärare. Det är också viktigt att slå fast att vår folkhälsosatsning fortsätter som just nu finansierar ett projekt i Sorunda rektorsområde för förbättrad hälsa, fritid och höjda skolresultat , säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Detaljerna finns i dokumentet Mål och budget som finns till höger.

Sidan granskad 2016-04-19