2012-11-11

Världsdagen för funktionsnedsatta närmar sig

Världsdagen för funktionsnedsatta, som arrangeras i Nynäshamn 3 december, har ett gediget program. Dagen innehåller bland annat filmvisning, flera föreläsningar, teater och mingel. Allt är kostnadsfritt och alla är välkomna.
Internationella handikappdagen instiftades av FN:s generalförsamling 1992. Runt om i världen uppmärksammas dagen på olika sätt. I Nynäshamn, där dagen kallas för "Världsdagen för funktionsnedsatta", bjuds det på en heldag med bland annat filmvisning, teater och föreläsare.

Flera föreläsare

Föreläsare är bland andra Anna Westerberg som pratar om självkänsla utifrån hennes perspektiv som CP-skadad. Agneta Werner föreläser om psykisk ohälsa och vägen ur diagnos och Robin Zachari berättar om möjligheten till så kallat flexjobb. Ösmo barngrupp står på scenen, Musikteatern från dagligverksamheterna Torpängen och Leveransgruppen uppträder, med mera. Filmen "Livet från den ljusa sidan" med bland andra Jack Nicholson visas med start klockan 19.00.

Dag, tid och plats

Dag: Måndag 3 december
Tid: 09.00-17.00.
Plats: Folkets hus, Stadshusplatsen 3 i Nynäshamn.

Världsdagen för funktionsnedsatta är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, handikapporganisationerna Attention, De Handikappades Riksförbund, Strokeföreningen Södertörn, Riksförbundet för social och mental hälsas lokalförening i Nynäshamn samt Neurologiskt Handikappades Riksförbund.

Till höger hittar du det preliminära programmet.

Rullstolsburen pojke.

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.