2012-10-29

Legotävlingen - prisutdelning i dag

Den fyra dagar långa legotävlingen i Nynäshamn startade i måndags. I dag torsdag avgörs tävlingen. Klockan 16.00 delar Max Österberg ut priset till vinnaren i Max legocup. Prisutdelningen är i Nynäshamns biblioteks konsthall.
Tobias Kjellerås Elvström

Under måndagen var Tobias Kjellerås Elvström på plats i konsthallen och byggde.

Max Österberg

Max Österberg vid tävlingen 2011.

Max Österberg blev förra året riksbekant när han endast sju år gammal skrev ett handskrivet medborgarförslag om att en legotävling borde arrangeras i Nynäshamns kommun. Barn- och utbildningsnämnden sa ja och under påsklovet 2011 blev förslaget verklighet då ett fyra dagar långt kommunmästerskap i legobygge arrangerades.

Många tävlande på plats redan under måndagen

Legotävlingen har nu blivit tradition och under måndagen startade årets upplaga. Många tävlande fanns på plats redan när portarna slog upp klockan tio. Max Österberg själv är inte med och tävlar i år— däremot håller han ett vakande öga över tävlingen och är med som prisutdelare på torsdag i tävlingen som har fått hans namn - Max legocup.

— Jag satsar mer på motorsport än lego nu men det är kul att tävlingen blir en tradition och att den är döpt efter mitt namn. Jag tycker det är kul att jag får vara med på något sätt även om jag inte ska bygga, det var ju jag som gjorde så det blev en tävling, säger nu nioårige Max Österberg.

Upplägget av tävlingen är detsamma som förra året:

Plats: Nynäshamns konsthall i Nynäshamns bibliotek, Stadshusplatsen 3 i Nynäshamn.
Måndag, tisdag 29/30 oktober: De tävlande bygger. Konsthallen är öppen klockan 10.00-19.00.
Onsdag 31 oktober: Röstdag där allmänheten kan rösta på bidragen.
Torsdag 1 november: Prisutdelning klockan 16.00 i konsthallen.

Nyhetsmorgon sände från legotävlingen

TV4:s Nyhetsmorgon sände direkt från legotävlingen tisdag 30 oktober. Länk till klippet finns till höger.

Även P4 Radio Stockholms program Gomorron Stockholm har uppmärksammat legotävlingen. Länk till programmet den 17 oktober finns också till höger. Gå in på sändningen 07.30-08.00. Intervjun med Max Österberg och Christer Dahl börjar vid tiden  14.15.

Foto: HGbild/Mattias Hansson
Startsidan: Tävlande Oskar Harrysson. Foto: HGbild/Mattias Hansson

Josefin Krafft

Även Josefin Krafft byggde under måndagen, liksom....

Filippa Pettersson och Elin Backlund

....Filippa Pettersson, till vänster, och Elin Backlund.

Sidan granskad 2016-04-19

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se