Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2012-10-25

Kommunstyrelsen sa ja till köp av mark

Kommunstyrelsen sa 24 oktober ja till att köpa 2 440 hektar mark från Stockholms stad. Anledningen till att Nynäshamns kommun vill köpa marken som ligger i kommunen, är för att bättre kunna styra över utvecklingen av kommunen.
Stockholms stad vill alltså sälja marken på 2 440 hektar som de äger i Nynäshamns kommun, och de båda kommunerna har kommit överens om ett pris på 255 miljoner kronor.

Stockholms stad har godkänt köpekontraktet


I september godkände kommunfullmäktige i Stockholm köpekontraktet och under onsdagen godkände kommunstyrelsen i Nynäshamn kontraktet. Ärendet går nu vidare för beslut i Nynäshamns kommunfullmäktige i november.

Större inflytande över utvecklingen


— Det är glädjande att det finns en stor politisk samsyn kring behovet av en strategisk markreserv. Genom det här köpet kommer nynäshamnarna att ha större inflytande över utvecklingen i väldigt intressanta lägen som Segersäng och Landfjärden. Det kommer att göra utbyggnaden av VA-nätet till Landfjärden billigare och kommer att ge nynäshamnarna god avkastning på insatt kapital. Därutöver får vi goda möjligheter att ta hand om områden med höga naturvärden för framtida generationer, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp