2012-10-25

Ankarets förskola har flyttat verksamheten

Måndagen den 29 oktober flyttade Ankarets förskola i centrala Nynäshamn sin verksamhet till en lokal på Trehörningen. Anledningen till flytten är de fukt- och mögelskador som har upptäckts på förskolan.
Under en längre tid har det genomförts mätningar av luft och ventilation på förskolan, då personalen klagat på dålig luft. Mätningarna visar att det finns fukt- och mögelskador i husets stomme.

Verksamheten flyttas

Kommunens fastighetsavdelning har tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen därför beslutat att flytta verksamheten till nya lokaler på Grevgatan 20,  1 trappa, på Trehörningen i Nynäshamn.

— Nu när vi konstaterat brister i inomhusmiljön känns det väldigt bra att vi så snabbt fått till en fungerande lösning. En lösning där alla barn och all personal kan flytta tillsammans. Ett stort tack vill jag rikta till alla som bidragit till en så snabb och bra lösning genom engagemang och stor samarbetsvilja, säger Birgitta Dahlin, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Expert svarar på frågor

Onsdagen den 31 oktober, klockan 19.00, har du som har barn på förskolan möjlighet att ställa frågor till expert inom området hur inomhusklimat påverkar människor. Ankaret får då besök av Kjell Andersson, överläkare yrkes- och miljömedicinska kliniken, Regionsjukhuset i Örebro.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2017-07-03