2012-10-17

Ljusfesten i Nynäshamn

För femte året i rad har internationella studenter ljussatt delar av Nynäshamn. Dagarna 25 och 26 oktober förvandlades flera utomhusmiljöer i centrum till ljuskonstverk.
Nynäshamns kyrka
Studenterna kom från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm där de går en internationell masterutbildning. Uppdraget för årets studenter var att ljussätta flera platser i centrala Nynäshamn. Platser och byggnader som de ljussatte var bland annat Stadshusplatsen, Nynäshamns kyrka, området vid Coop Konsum och parkområdet vid Studiegården.

— Tanken med ljussättningen är att försköna Nynäshamn och få uppslag på permanenta ljussättningar som gör staden tryggare. Sen är det intressant både för nynäshamnare och besökare att kunna se den nya formen av ljussättningar. Studenterna kommer från världens alla hörn och det är spännande att se hur de tänker, säger kommunalrådet Leif Stenquist (FP).

Foto: Mattias Hansson/HGbild

Träd