Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2012-10-16

Alkoholprojekt har dragit igång

Det internationella projekt som på sikt ska minska alkoholkonsumtionen i kommunen, har startat. Som enda kommun i landet deltar Nynäshamns kommun i projektet som bland annat ska kartlägga hur kommunen arbetar med att förebygga alkohol- och narkotikaanvändning bland ungdomar.
Sverige och Nynäshamns kommun deltar i projektet tillsammans med länderna Ryssland och Litauen. De forskare som är knutna till projektet kommer från Island och Finland. I november 2013 kommer kartläggningen att vara klar och en åtgärdsplan för varje deltagande kommun kommer att presenteras. Kartläggningen innebär att ungdomar svarar på en enkätundersökning och anställda inom Nynäshamns kommun intervjuas.  

"Kommunen har ett högt alkoholbruk"


— För Nynäshamns del är det intressant att medverka i projektet eftersom kommunen har ett högt alkoholbruk i förhållande till många andra kommuner. Det gäller både unga och vuxna, säger Nynäshamns kommuns folkhälsosamordnare Catherine Forsberg.

Projektet, med namnet ADPY *, startade den 1 oktober. Varje deltagande kommun börjar med att rekrytera en koordinator som kommer att ha ett tätt samarbete med de andra koordinatorerna och forskarna.

Åtgärdsplanen till stor hjälp


—  I och med att kommunen medverkar i projektet hoppas vi få mer kunskap om hur vi kan arbeta för att förebygga ett högt alkoholbruk bland ungdomar. Åtgärdsplanen, som är den slutliga produkten, hoppas vi kommer att vara till stor hjälp i det långsiktiga arbetet med att minska alkoholbruket i kommunen, säger Catherine Forsberg.

Projektet stöds av  The Secretariat of the Council of the Baltic Sea States (CBSS) och Secretariat of the Northern Dimension Partnership in Public Health and Social Well-being (NDPHS).

* ADPY står för "alcohol, drug prevention among youth".

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp