2012-10-10

Dags att söka till Sport Campus Sweden

Vill du kombinera dina högre studier med att satsa på din idrott? Då är Sport Campus Sweden ett bra alternativ. Sista ansöknings-
dagen är den 15 oktober 2012.
Sport Campus Sweden (SCS) erbjuder ett av Sveriges bästa stöd för dig som vill satsa på elitidrott och högskolestudier.

Ansökningsblankett och mer information om SCS hittar du på www.sportcampussweden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bakgrunden till  är att allt för många talanger lägger av med sin idrott redan i gymnasieåldern. De som fortsätter sin idrottssatsning har oftast ett otillräckligt stöd inom en rad olika områden. En person som tränar flera timmar varje dag kan inte förväntas klara av sina studier, hitta boende, få hjälp med idrottsmedicin, tester, systematik och andra nödvändiga stödinsatser själv.

Sport Campus Sweden har utvecklats av Haninge kommun, Stockholms idrottsförbund, Kungliga tekniska högskolan och Karolinska institutet. Idag samverkar 19 specialidrottsförbund, 4 högskolor, 5 kommuner och Stockholms idrottsförbund inom föreningen. Nynäshamns kommun har varit med sedan 2011.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-19