2012-10-04

Nu får du elda ditt trädgårdsavfall

Från och med lördag 6 oktober och till och med söndag 21 oktober är det tillåtet att elda vedartat trädgårdsavfall.
I Nynäshamns kommun får du elda trädgårdsavfall under två veckor på hösten och två veckor på våren, vecka 41-42 samt vecka 15-16 med föregående veckoslut.

Vad får man elda?

Du får bara elda torrt vedartat trädgårdsavfall som tex grenar och kvistar. Att elda löv, gräs och liknande är inte tillåtet.

Ta hänsyn till dina grannar

Du får bara elda om det kan ske utan att det är störande för omgivningen. Kontrollera därför vindriktning och fuktförhållanden innan du börjar elda.

Kompostera gärna

Kommunens intentioner är att trädgårdsavfall ska komposteras på den egna fastigheten. Ibland känns det omöjligt när man till exempel har mycket ris och kvistar. Då kan man lämna sitt trädgårdsavfall till kommunens återvinningscentraler i Hammarhagen och i Sunnerby industriområde. Kontakta SRV Återvinning AB för information om din närmaste återvinningscentral.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.