2012-09-19

Södertörns upphandlingsnämnd startar 1 oktober

Kommunerna i Nynäshamn och Haninge bildar från och med första oktober 2012 en ny gemensam upphandlingsorganisation och inrättar en gemensam nämnd för samverkan inom upphandlingsverksamheten - Södertörns upphandlingsnämnd.
Södertörns upphandlingsnämnd ingår i Haninge kommuns organisation och har både Haninge och Nynäshamns kommuner som sitt arbetsområde.

Syftet med samverkan är bland annat att tillsammans stärka kommunerna som upphandlare, höja kompetensen inom verksamheten, bättre möta upphandlingslagstiftningens ökade krav och som ett resultat av detta göra ännu bättre upphandlingar.

En upphandlingschef och flera nya upphandlare är rekryterade och kommer att arbeta tillsammans med de upphandlare som sedan tidigare finns i organisationen.

Upphandlingsenheten inom kommunstyrelseförvaltningen samordnar kommunens upphandlingar av varor och tjänster. Kommunen har en decentraliserad organisation med många inköpsberättigade.

Tillsammans är vi en mycket stor kund. Upphandlingsverksamheten strävar förutom god ekonomi efter effektivitet, kompetens och samverkan. Samverkan i upphandlingar sker med övriga Södertörnskommuner.

Nynäshamns och Haninges kommuners upphandlingar genomförs i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU). Se konkurrensverkets hemsida (länk till höger).

Sidan granskad 2016-05-03