Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2012-09-19

Södertörns upphandlingsnämnd startar 1 oktober

Kommunerna i Nynäshamn och Haninge bildar från och med första oktober 2012 en ny gemensam upphandlingsorganisation och inrättar en gemensam nämnd för samverkan inom upphandlingsverksamheten - Södertörns upphandlingsnämnd.
Södertörns upphandlingsnämnd ingår i Haninge kommuns organisation och har både Haninge och Nynäshamns kommuner som sitt arbetsområde.

Syftet med samverkan är bland annat att tillsammans stärka kommunerna som upphandlare, höja kompetensen inom verksamheten, bättre möta upphandlingslagstiftningens ökade krav och som ett resultat av detta göra ännu bättre upphandlingar.

En upphandlingschef och flera nya upphandlare är rekryterade och kommer att arbeta tillsammans med de upphandlare som sedan tidigare finns i organisationen.

Upphandlingsenheten inom kommunstyrelseförvaltningen samordnar kommunens upphandlingar av varor och tjänster. Kommunen har en decentraliserad organisation med många inköpsberättigade.

Tillsammans är vi en mycket stor kund. Upphandlingsverksamheten strävar förutom god ekonomi efter effektivitet, kompetens och samverkan. Samverkan i upphandlingar sker med övriga Södertörnskommuner.

Nynäshamns och Haninges kommuners upphandlingar genomförs i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU). Se konkurrensverkets hemsida (länk till höger).

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-05-03
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp