Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2012-08-21

Forma Nynäshamns tätort med ny app

Är du ekoälskaren, traditionalisten eller mångsysslaren? Ta reda på vilken typ av nynäshamnare du är och hjälp oss att utveckla staden!
Nynäshamns kommun är först i landet med att lansera en så kallad app där invånarna kan ge synpunkter på hur de tycker att staden ska utvecklas. Appen ska fungera som ett komplement till traditionella sätt att kommunicera med kommuninvånarna och är ett verktyg för att nå nya målgrupper i det pågående arbetet med en ny fördjupad översiktsplan för Nynäshamns stad.
 
— Vi vill framförallt nå personer i åldrarna 25—55 år som är en grupp som annars är lite svår att engagera, säger Heli Rosendahl, fysisk planerare på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Hon tillägger att alla naturligtvis är välkomna att använda appen.
 
Arbetet med en ny fördjupad översiktsplan är i full gång. Planen kommer att innehålla visioner om hur tätorten Nynäshamn ska utvecklas när det gäller allt från parker och butiker till andra byggnader och vägar. Ett viktigt underlag i det arbetet är nynäshamnarnas åsikter. Genom den nya appen hoppas Nynäshamns kommun få en tydlig bild av hur invånarna själva vill att staden ska utformas.
 
— Testet ska vara en kul grej och ett enkelt sätt att vara med och påverka. För oss planerare så handlar det om att få reda på hur människor prioriterar olika saker som rör stadsbyggnad och hur de vill att staden ska utvecklas, förklarar Heli Rosendahl.

 


Så fungerar appen


Appen innehåller ett antal påståenden med olika svarsalternativ om stadens utveckling. Beroende på hur du svarar blir du sedan kategoriserad som en viss typ av nynäshamnare. I appen finns även möjlighet att anmäla intresse för information om fortsatta aktiviteter kring frågor som rör stadens utveckling.
 
Appen är en webbapplikation och fungerar som en mobilsajt. Du behöver därför inte ladda ner appen från en affär, till exempel AppStore, det räcker med att skriva in nyanynäshamn.se i din webbläsare.
Kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell vid lanseringen av Nynäsappen

Kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell vid lanseringen av Nynäsappen

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp