2012-08-20

Dags för årets skärgårdsdag i Nynäshamn

Lördagen den 25 augusti arrangeras skärgårdsdagen i Nynäshamn för 19:e året i rad. Det blir bland annat uppvisning av sjöräddningen, underhållning i olika former, skärgårdsting, marknad, race med leksaksbåtar, kappsegling och mycket mera.

Paneldebatt i skärgårdsting

Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) kommer att prata om skärgårdsfrågor.

På  Skärgårdstinget debatterar politiker från Nynäshamn och Haninge samma frågor. Årets tema är fiskevatten och vattenkvalitet. Förutom lokala politikerna från Haninge och Nynäshamn deltar  i tingets paneldebatt representanter från Sveriges lantbruksuniversitet - institutionen för akvatiska resurser samt en fiskerikonsulent från Länsstyrelsen.

En av ostkustens största seglingstävlingar

Hyundai Cup arrangeras i Nynäshamn samma dag. Många av tävlingsbåtarna kommer att ligga i gästhamnen under tävlingshelgen.

Det är i gästhamnsområdet det mesta händer den 25 augusti mellan klockan 10.00 och slutar 16.00.

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.