2012-08-08

Ny vattenplan ska höja vattenkvaliteten

Nynäshamns kommun arbetar just nu med att ta fram en plan för att förbättra vattenkvaliteten i kommunens sjöar, vattendrag, hav och grundvatten.
- Till 2015 så ska våra vatten ha uppnått en god ekologisk och kemisk status, säger Hanna Lilja, miljöutredare på Nynäshamns kommun.

Kravet kommer från EU:s ramdirektiv för vatten som innehåller ett antal miljökvalitetsnormer som kommunerna måste uppfylla. För att göra detta inom utsatt tid så har kommunen nu påbörjat arbetet med att ta fram en vattenplan.

- Vi arbetar för fullt med att samla in information om kommunens vatten så att vi ska få en samlad bild över värden och olika miljöproblem. Tanken är att det sedan ska utmynna i olika åtgärder, säger Hanna Lilja.

Planen kommer att beskriva kommunens avrinningsområden, olika vatten, vilka problem som finns och hur man kan komma tillrätta med dessa. Arbetet med planen beräknas pågå till mitten av oktober.

Vattenplanen är tänkt som ett komplement till Vatten och avloppsplanen som är under framtagande och ska beslutas av kommunfullmäktige under våren 2013.

Text: Anna Whitcombe

Rassa vikar i Nynäshamn.

Rassa vikar ska räddas från övergödning. Foto: Mattias Hansson HG-bild.

Sidan granskad 2016-05-03
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.