Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2012-07-29

Stipendium till Janne Jonsson

Under Jubileumsregattan delade Nynäshamnsprofilen Jonas Paulman ut ett stipendium till en person i Nynäshamn som arbetar med ungdomar på ett bra sätt. Stipendiet på 10 000 kronor gick till Janne Jonsson som arbetar med handikappade barn.
Janne Jonsson.

Janne Jonsson.

— Jag känner mig väldigt hedrad som får stipendiet, säger Janne Jonsson.

 Jonas Paulman har i över 20 år kämpat för barns rättighet till en trygg barndom. Arbetet bottnar i hans egen otrygga uppväxt med missbrukande föräldrar, fosterhemsplacering och mobbing. Genom spektakulära fysiska prestationer samlar Jonas Paulman in pengar som går till barn som har det svårt.

Delas ut varje år


Pengarna går bland annat till ett stipendium som delas ut årligen till någon som arbetar med barn och ungdomar på ett bra sätt. Årets stipendium gick alltså till Janne Jonsson som under många år har arbetat som lärare på Vansta särskola och på fritiden ideellt musicerar tillsammans med handikappade ungdomar i sin egen studio hemma i Ösmo.

Juryns motivering


Juryns motivering till att Janne Jonsson får stipendiet är:
"För ditt stora engagemang i kommunens ungdomar, både i arbetet på Vansta särskola och på fritiden. Genom din studio skapas inte bara ljuv musik utan också mycket glädje och framtidstro".

 — Jag utbildar barn och ungdomar i musik, de får sjunga och lära sig olika instrument. Jag vill att handikappade barn och ungdomar ska kunna utöva musik utan att det kostar något, säger Janne Jonsson.

"Jag vill visa uppskattning"


— Jag delar ut stipendiet för att visa uppskattning till dom som arbetar med barn och ungdomar som behöver extra stöd. Det är viktigt att de som gör något bra för ungdomar får uppskattning för det de gör, säger Jonas Paulman.

 Juryn som beslutade att Janne Jonsson skulle få stipendiet bestod av Jonas Paulman, Nynäshamns kommuns chef för barn- och utbildningsförvaltningen Birgitta Dahlin samt barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi.

 Text: Åsa Ericsson

Stipendieutdelning.

Jonas Paulman, till vänster, delar ut stipendium på 10 000 kronor till Janne Jonsson.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp