2012-07-23

Jubileumsregattans första helg blev succé

Cirka 45 000 personer besökte Jubileumsregattan i helgen. — Med lika mycket sol som under Solskensolympiaden 1912, späckat program och goda vindförhållanden för seglarna blev helgen en succé, säger projektledare Nina Munters.
Jubileumsregattan drog igång i fredags den 20 juli. Under de första inledande tre dagarna har alltså cirka 45 000 personer besökt Jubileumsregattan som firas till minne av OS-seglingarna 1912 i Nynäshamn.

På programmet i helgen stod bland annat rekordstort Classic Boat Meet med närmare 250 klassiska båtar, flyguppvisningar, parad med veteranbilar, helikopterturer, flera seglingstävlingar och artistuppträdanden.

Jubileumsregattan pågår till 5 augusti

Och mycket återstår. Jubileumsregattan håller på till 30 juli med seglingar till 5 augusti.

100-årsfest och Olympic Day

— Massor återstår av Jubileumsregattan. Bland annat Olympic Day och 100-årsfesten med bland andra Amanda Jenssen så vi hoppas att besökarna fortsätter att strömma till Nynäshamn, säger Nina Munters.

Foto: Mattias Hansson/HGbild

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.