2012-07-21

Späckat helgprogram 20-23 juli

Jubileumsregattan bjuder på ett späckat program helgen 20-23 juli. Några av programpunkterna är kappsegling med de klassiska båtarna, flyguppvisning, seglingstävlingen "klassmästerskap 6mR", veteranbilsparad och helikopterturer.
Flytuppvisning.

Lördagens flyguppvisning.

Invigningdagen 20 juli bjöd på sol, god vind för seglarna, rekordstort Classic Boat Meet och invigningsceremoni. Plus mängder med andra evenemang.

Klassiska båtarna ligger i hamnen för beskådan

Lördag och söndag trappas programmet upp ytterligare. Classic Boat Meet - som har närmare 250 klassiska båtar på plats i Gästhamnen - bjuder bland annat på tävlingar och uppvisningar med klassiska båtar. Båtarna ligger i Gästhamnen så besökarna kan lätt titta på båtarna som många var med vid OS 1912.

Under helgen är det även seglingstävlingarna Neptunkryssarpokalen och klassmästerskap för 6mR. Det blir även veteranbilsutställning, veteranbilsparad, flyguppvisning, dansshow, underhållning med trollkarl och ballongprinsessa, med mera.

Pendeltåget stannar i evenemangsområdet

Det smidigaste sättet att ta sig till Jubileumsregattan är att ta pendeltåget som stannar mitt i evenemangsområdet. För den som tar bil finns det parkeringsplatser men eftersom tiotusentals människor väntas komma till Nynäshamn kan det vara bilköer och en bit att promenera.

Foto: Mattias Hansson/HGbild

Mängder med folks besökte Nynäshamn invigningsdagen.

Invigningsdagen blev succéartad. Fint väder, späckat program med bland annat seglingstävlingar och Classic Boat Meet gjorde att tusentals besökare kom till Jubileumsreagattan.

Helikoptertur.

Under helgen kan besökarna ta en helikoptertur. Helikoptrarna finns i Svandammsparken.

Uppvisning klassisk båt.

Fredagen bjöd på en parad där klassiska båtar visade upp sig.

Sidan granskad 2016-04-19