2012-07-20

Jubileumsregattan pågår för fullt

Fredag 20 juli startade Jubileumsregattan. Under 17 dagar bjuds besökarna på allt från seglingstävlingar och rekordstort Classic Boat Meet till 100-årsfest med Amanda Jenssen och Olympic Days.
Båtar med flaggor.
Fredag förmiddag drog den 17 dagar långa Jubileumsregattan igång. Jubileumsregattan firas till minne av OS-seglingarna 1912 i Nynäshamn.

20 juli-5 augusti

Under Jubileumsregattan 20 juli-5 augusti, deltar hundratals båtar i seglingstävlingar och cirka 250 båtar väntas finnas på plats under veteranbåtsfestivalen. Fem Olympic days genomförs i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté - då får barn och ungdomar prova på idrottsgrenar under ledning av svenska olympier. Dessutom arrangeras en stor 100-årsfest som pågår i två dagar.

Brett och späckat program

— Vi räknar med att tiotusentals personer kommer till Nynäshamn under de 17 dagar som Jubileumsregattan pågår. Förutom själva seglingstävlingarna blir det mängder med aktiviteter i hamnområdet. På programmet står allt från underhållning för barn och prova-på-wakeboard till veteranbåtsparad och  gratiskonserter, säger Nina Munters, projektledare för Jubileumsregattan.

Jubileumsregattan är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, Sveriges Olympiska Kommitté, Nynäshamns Segelsällskap och Föreningen Sveriges Klassiska Fritidsbåtar.

Till höger finns länkar till samlad information om hela evenemanget Jubileumsregattan, Classic Boat Meet samt till Nynäshamns Segelsällskap där bland annat resultat från seglingstävlingarna publiceras kontinuerligt.

Foto: Mattias Hansson/HGbild

Invigning Jubileumsregattan.

Kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S), hissar en av flaggorna vid invigningen av Jubileumsregattan.

Båtar vid Gästhamnen.
Invigning av Nordens största pir.

Efter invigningen av Jubileumsregattan invigdes även Nordens största pir - Jubileumspiren - som är i Gästhamnen. Kommunfullmäktiges ordförande Tommy Söderblom (S) till vänster samt kommunalrådet Leif Stenquist (FP) klippte bandet.

Nordens längsta pir.

Jubileumspiren är med sina 400 meter Nordens längsta pir och vågbrytare. Under Jubileumsregattan är det många som flanerar och lägger till båtarna längs piren.

Havstrappan.

På land, i förlängningen av piren, finns en havstrappa. Piren och havstrappan är tillsammans en cirka 700 meter lång strandpromenad och sittplats.

Neptunkryssarpokalen.

Neptunkryssarpokalen som avgjordes första helgen. Foto: Ingemar Hällström.

Samhällsbyggnadsdagen.

Samhällsbyggnadsdagens föreläsning om Norvikudden lockade många åhörare.

Berättarslam.

Henrik Bergkvist från Hässleholm vann SM i berättarslam 25 juli.

Movits!.

100-årsfesten fredag kväll. Här bandet Movits! Foto: Kenneth Kollberg.

Skärgårdskryssare.

De klassiska båtarna som låg i Gästhamnen första helgen har bytts ut mot Skärgrådskryssare.

Amanda Jenssen.

Amanda Jenssen drog storpublik när hon uppträdde på 100-årsfesten. Foto: Kenneth Kollberg.

Sidan granskad 2016-04-19

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se