2012-07-19

Många klassiska båtar har anlänt

Fredag 20 juli drar Jubileumsregattan igång. Redan under torsdagen började de klassiska båtarna, många från början av 1900-talet, att fylla Gästhamnen.
Klassiska båtar i Gästhamnen.
Classic Boat Meet är en av programpunkterna under Jubileumsregattan som pågår 20 juli-5 augusti.

Cirka 260 klassiska båtar har anmält sig till det fyra dagar långa evenemanget 20-23 juli. Det gör Classic Boat Meet i Nynäshamn till den största samling klassiska båtar som har skådats i Sverige. Cirka 30 av båtarna är byggda 1912 eller tidigare.

— Vi står inför en av de största veteranbåtsfestivalern i Europa någonsin. 260 klassiker från elva olika nationer är helt makalöst. vilken fest det blir, säger Tor Hedvall, Sveriges Klassiska Fritidsbåtar.

Klassiska båtar i Gästhamnen.

De klassiska båtarna har börjat anlända till Nynäshamn.

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.