2012-07-16

På fredag invigs Jubileumsregattan

Fredag 20 juli klockan 18.00 invigs Jubileumsregattan samt Nordens största pir - Jubileumspiren. Alla är välkomna till invigningen som är i Gästhamnen vid nya havstrappan.
Fredag 20 juli startar den 17 dagar långa Jubileumsregattan som firas till minne av OS-seglingarna 1912 i Nynäshamn. Själva invigningen är alltså klockan 18.00. Medverkande är bland andra  representanter från Sveriges Olympiska kommitté, Nynäshamns kommun, Nynäshamns Segelsällskap och 6mR Förbundet.

20 juli-5 augusti

Under Jubileumsregattan som pågår 20 juli-5 augusti, deltar hundratals båtar i seglingstävlingar och cirka 250 båtar väntas finnas på plats under veteranbåtsfestivalen. Fem Olympic days genomförs i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté - då får barn och ungdomar prova på idrottsgrenar under ledning av svenska olympier. Dessutom arrangeras en stor 100-årsfest som pågår i två dagar.

Brett och späckat program

— Vi räknar med att tiotusentals personer kommer till Nynäshamn under de 17 dagar som Jubileumsregattan pågår. Förutom själva seglingstävlingarna blir det mängder med aktiviteter i hamnområdet. På programmet står allt från underhållning för barn och prova-på-wakeboard till veteranbåtsparad och  gratiskonserter, säger Nina Munters, projektledare för Jubileumsregattan.

Jubileumsregattan är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, Sveriges Olympiska Kommitté länk till annan webbplats, Nynäshamns Segelsällskap  länk till annan webbplatsoch  Sveriges Klassiska Fritidsbåtar länk till annan webbplats.

Till höger finns en länk till webbsidan Jubileumsregattan där det finns samlad information om hela arrangemanget.

Båtar.

Foto: Jan Klingeborn.