2012-06-27

Mobila fritidsledarna rullar för fullt

Nu har Nynäshamns kommun anställt två mobila fritidsledare som har rullat igång sin verksamhet. För att finnas där ungdomarna är åker de runt i kommunen med husvagn.
Anna Elgh och husvagnen.

Fritidsledaren Anna Elgh vid första stoppet i Stora Vika.

Nynäshamns kommun har tidigare berättat att kommunen vill nå fler barn och ungdomar. Ett sätt var att anställa mobila fritidsledare som åker runt i kommunen med husvagn.

Åker runt i hela kommunen

Sagt och gjort. Kommunen anställde två fritidsledare - Anna Elgh och Miriam Blanchette - som nu har köpt en husvagn som de åker runt med för att finnas där ungdomarna är. Smygstarten var i Sorunda under Sorundafestivalen i början av juni men från 25 juni turnerar de enligt en uppgjord turnéplan. Vecka 26 med start måndag 25 juni är stoppet i Stora Vika.

— Vi blir fria att vara där ungdomarna är. Nu kan alla ungdomar i kommunen ta del av fritidsaktiviteter oberoende av var man bor, säger Anna Elgh och Miriam Blanchette.

Okej att bara umgås

Och aktiviteter finns det gott om där de båda rullar fram. Allt från krocket, volleyboll och grillkvällar till fotbollsturnering, dans, sminktips och utomhusbio står på programmet.

— Vi har valt aktiviteter som passar för åldrarna tio år och uppåt. Det är en hel del aktiviteter men den som vill kan även bara slå sig ner och sitta och prata en stund, säger de båda mobila fritidsledarna.

Här finns Anna och Miriam med husvagnen
Vecka 26: Stora Vika
Vecka 27: Lövhagen
Vecka 32: Ösmo
Vecka 33: Backlura
27-28 juli: I Fiskehamnen under Jubileumsregattan.

Program med alla aktiviteter finns till höger.

Sidan granskad 2016-04-19