2012-06-20

Stipendieutdelning under Jubileumsregattan

Under Jubileumsregattan den 29 juli delar Nynäshamnsprofilen Jonas Paulman ut ett stipendium till någon i Nynäshamn som arbetar med ungdomar på ett bra sätt. Stipendiet delas ut på scenen i hamnen klockan 15.00.
Jonas Paulman har i över 20 år kämpat för barns rättighet till en trygg barndom. Arbetet bottnar i hans egen otrygga uppväxt med missbrukande föräldrar, fosterhemsplacering och mobbing. Genom spektakulära fysiska prestationer samlar Jonas Paulman in pengar som går till barn som har det svårt.

Utdelning söndag 15.00

Under Jubileumsregattan, lördag 28 juli, simmar Jonas 2,5 kilometer runt Trehörningen för att sedan direkt paddla till Trosa 3,5 mil. Söndag 29 juli paddlar han tillbaka till Nynäshamn och klockan 15.00 delar han ut ett stipendium till någon i Nynäshamn som arbetar med ungdomar på ett bra sätt. Vem som får stipendiet beslutas av en jury bestående av bland andra Jonas Paulman själv, Nynäshamns kommuns chef för barn- och utbildningsförvaltningen Birgitta Dahlin samt barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi.

Utdelningen är klockan 15.00 i Fiskehamnen.

Text. Åsa Ericsson

Jonas Paulman.

Jonas Paulman skriver autografer vid planteringen av Barnens Träd vid Svandammsskolan i Nynäshamn sommaren 2011.

Sidan granskad 2016-04-19