2012-06-14

SM i berättarslam under Jubileumsregattan

Den 25 juli hålls Svenskt mästerskap (SM) i berättarslam. Under maximalt 15 minuter ska deltagarna framföra berättelser som bedöms av en jury. Finalen hålls på Jubileumsregattans scen i hamnområdet.
Aktiviteterna avlöser varandra under Jubileumsregattan 20 juli-5 augusti. Ett av evenemangen är berättarslam - tävlingen som utser Sveriges bästa berättare. Onsdag 25 juli hålls först en kvalificeringstävling där tre av de tävlande går vidare till finalen samma dag.

Tävling i muntligt berättande

Berättarslam är en tävling i muntligt berättande där den totala tiden för berättelserna i kvalet och finalen får vara maximalt 15 minuter. Berättelserna kan handla om allt från sagor och skrönor till myter och egna livsberättelser.

Deltagarna i Nynäshamn har alla vunnit regionala tävlingar tidigare i år. De tävlande kommer från Skåne i söder till Umeå i norr.

Tid och plats kvalificeringstävlingen
Hålls i ett av tälten i hamnområdet klockan 13.00-15.00.

Tid och plats SM-finalen
Hålls på hamnområdets stora scen klockan 16.00.

Sidan granskad 2016-04-19