2012-06-07

Nya svenska medborgare välkomnades 6 juni

På nationaldagen den 6 juni arrangerade Nynäshamns kommun en välkomstfest för nya svenska medborgare i kommunen. En av dem som kom till festligheterna var Thérence Mbonabirama.
Thérence Mbonabirama.

Thérence Mbonabirama är en av 69 nya svenska medborgare i Nynäshamns kommun 2011.

— Det är bra att festen arrangeras, man känner sig välkommen, säger Thérence Mbonabirama.

Varje år på nationaldagen den 6 juni arrangerar Nynäshamn kommun en välkomstfest för kommunens nya svenska medborgare. Gästerna som bjuds på fika och tårta får även kort information om sin nya hemkommun samt varför nationaldagen firas. Kommunfullmäktiges ordförande Tommy Söderblom välkomnar och står för informationen.

Flydde från oroligheter

Thérence Mbonabirama har bott i Nynäshamn i sex år men blev svensk medborgare först år 2011. Han kommer ursprungligen från Burundi i Sydafrika och flyttade på grund av oroligheter i landet. Anledningen till att det blev just Nynäshamn är att han har en kusin i staden.

— Jag tycker om närheten till havet men det bästa med Nynäshamn är ändå att det finns bra ställen att motionera på. Jag brukar springa motionsspåret vid gymnasiet, säger Thérence Mbonabirama.

Hur länge tror du att du blir kvar i Nynäshamn?
— Länge. Jag bor inneboende i en familj nu men jag letar egen lägenhet så jag blir nog kvar rätt länge, säger Thérence Mbonabirama.

Text och foto: Emelie Roncelli

Sidan granskad 2016-04-19

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS