2012-04-04

Sjätteklassare gick vidare till riksfinal

Jacob Jannering visar sin uppfinning digital anslagstavla

Foto: Subito.nu

Jacob Jannering från Svandammsskolans årskurs 6, har gått vidare till riksfinal med sin digitala anslagstavla i Sveriges största uppfinnartävling "Finn upp". Tävlingen är för ungdomar i årskurserna 6-9.
Jacobs produkt är en digital klocka som fungerar som en anslagstavla. Tanken med anslagstavlan är att den ska innehålla information till elever och att den ska finnas i varje klassrum. Bland annat kan tavlan visa datum för prov, matsedel och mäta ljudnivån i klassrummet.

Fakta om tävlingen

Från Stockholm har det sammanlagt skickats in 718 idéer från ungdomar. Av dessa kvarstod 31 bidrag som gick till semifinalen. Från semifinalen gick 17 bidrag vidare till finalen på Berns i Stockholm den 28 maj, där en hedersjury utser vinnaren. Vinnaren belönas med stipendier. Kronprinsessan Victoria har under flera tävlingsomgångar agerat beskyddare av tävlingen. Tävlingen arrangeras av Tom Tits och Nordväst.  Källa: Finn upp.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.