2012-03-12

Jubileumsregattan på mässan Allt för sjön

Årets största seglingsevenemang, Jubileumsregattan 2012, arrangeras i Nynäshamn 20 juli — 5 augusti. Representanter för Jubileumsregattan finns på mässan Allt för sjön som är på Stockholmsmässan i Älvsjö i Stockholm 2-11 mars.
Bild från seglingstävlingarna i Nynäshamn vid olympiska spelen 1912.

Segeltävlingarna vid OS 1912.

Under Allt för sjön kommer seglingsevenemanget Jubileumsregattan att marknadsföras på Allt för sjön.

Över 600 tävlande

Jubileumsregattan är ett 17 dagar långt arrangemang med ett späckat schema. Drygt 600 tävlande från hela Europa, USA, Canada och Nya Zeeland gör upp om segrarna i bland annat ett europamästerskap, en europacup och flera SM-tävlingar. Klasserna är allt från "sexor" (6mR), Neptunkryssare och SK30 till Starbåt och Drake.

Båtar från början av 1900-talet

Classic Boat Meet samlar 250 klassiska båtar, många från början av 1900-talet. Båtarna kan dels beskådas när de ligger i hamnen och dels när de tävlar. Jubileumsregattan är enda jubileumsarrangemanget som kan ståta med att ha med representanter från tävlingarna 1912.

Svenska olympier på plats

Fem Olympic Days genomförs i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté. Barn och ungdomar får prova på OS-grenar under ledning av svenska olympier.

Sidan granskad 2016-04-19

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.