2012-03-07

Nynäshamn och Haninge startar gemensam upphandlingsorganisation

Nynäshamn och Haninge kommuner startar en gemensam upphandlingsorganisation. En av orsakerna till den nya organisationen är ökade krav på upphandlingar.
Haninge kommunfullmäktige har den 5 mars och Nynäshamns kommunfullmäktige har den 7 mars beslutat om samverkan inom upphandlingsverksamheten mellan kommunerna Haninge och Nynäshamn.

Syftet med samverkan är bland annat att tillsammans stärka kommunerna som upphandlare, höja kompetensen inom verksamheten, bättre möta upphandlingslagstiftningens ökade krav och som ett resultat av detta göra ännu bättre upphandlingar.

Södertörns upphandlingsnämnd

Beslutet innebär att det från och med den 1 oktober 2012 bildas en ny gemensam upphandlingsorganisation samt att en gemensam nämnd för samverkan inom upphandlingsverksamheten inrättas. Nämnden ska benämnas Södertörns upphandlingsnämnd.

Den nya nämnden och upphandlingsorganisationen kommer att ingå i Haninge kommuns organisation.

Sidan granskad 2016-04-19

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se