2017-12-06

Årets medarbetare utsedd

Kökschef Pia Andersen med arbetslag på Rosengårdens kök har utsetts till årets medarbetare 2017. Årets hederspris gick till arbetslaget Grundsärskolan.

Bild på hela teamet på Rosengården som blev utvalda till årets medarbetare 2017.

Hela teamet på Rosengården blev utvalda till årets medarbetare 2017. Foto: HG Bild

I Rosengårdens kök är ingenting omöjligt

För Pia och hennes team är inget omöjligt. Som till exempel att laga Tiramisu till en Italiensk pubafton, smörgåstårta och jultallrik till över 300 personer, anpassad kost till den äldre med sväljsvårigheter, och att från en dag till nästa servera lunch till finansministerns besök. Allt detta görs utan att ge avkall på att samtidigt laga mat till hela Rosengården, Tallåsen och hemtjänstkunder alla dagar hela året om.

– Det känns mycket bra att vi blev utvalda till årets medarbetare. Mina medarbetare är värda det. Jag visste att vi var nominerade, men att vi skulle vinna kom lite som en chock, säger Pia Andersen.

– Pengarna kommer vi nog spendera på någon mysig aktivitet för personalen. Även de boende ska få en härlig kväll med riktigt god mat för att fira. Det är tack vare dem vi har vår verksamhet och våra jobb, avslutar Pia.

Hederspris till arbetslaget Grundsärskolan

Bild på teamet Grundsärskolan inriktning träning.

Teamet Grundsärskolan inriktning träning.

Juryn valde i år att även att dela ut ett hederspris. Det gick till arbetslaget Grundsärskolan inriktning träning. En del av motiveringen lyder

"Medarbetarna har på ett professionellt sätt flyttat en mycket känslig verksamhet från skollokaler anpassade för särskoleelevers behov till sjukhuslokaler. Avdelningen fanns förut på Tallbackaskolan, men har nu alltså flyttats till Nynäshamns sjukhus"

Text: Sara Ahl/Emma Ny

Sidan granskad 2017-12-07