2017-11-28

Klart med personalchef och ekonomichef

Nu är det klart att Nynäshamns kommuns personalchef respektive ekonomichef heter Linn Marsten och Dan Olén från 1 december.

Profilbild på Linn Marsten.

Linn Marsten.

Det blir därmed två bekanta personer på tjänsterna. Linn Marsten har arbetat på Nynäshamns kommun i 16 år, de första sex åren som PA-konsult för socialförvaltningen. Därefter har hon arbetat med heltidsprojektet Nya tider, som enhetschef på Bemanningscentrum och de senast månaderna som tillförordnad personalchef.

"Vill hålla humana frågor högt"

– Det känns jätteroligt och spännande att få fortsätta jobba som HR-chef. Det jag främst vill bidra till är utveckling av det konkreta stödet till verksamheterna. Jag vill också att vi håller de humana och personaletiska frågorna högt, säger Linn Marsten.

Profilbild på Dan Olén.

Dan Olén.

Dan Olén har arbetat på Nynäshamns kommun sedan 2008 bland annat som ekonom, controller och enhetschef för redovisning och systemstöd. Sedan 1 maj i år har Dan varit tillförordnad ekonomichef på kommunen.

"Bidra till ordning och reda"

– Det känns både roligt och stimulerande att ta sig an jobbet som ekonomichef. Det händer mycket i kommunen och det ställer stora krav på verksamheterna här och nu - men vi måste också tänka långsiktigt. Jag vill bidra till att skapa stabilitet samt ordning och reda så vi kan leverera det bästa för våra medborgare, säger Dan
Olén.

– Jag känner mig nöjd med rekryteringen till två mycket tunga och ansvarsfulla tjänster, med stark koppling till kommunens samtliga verksamheter. Linn och Dan har prövats hårt mot ett antal externsökande och stått sig väl i konkurrensen. Jag är övertygad om att de är väl lämpade för de stora och krävande uppdrag som väntar, säger kommundirektör Tommy Fabricius.

Båda tillträder tjänsterna den 1 december.

Kommunledningsgruppen

Både personalchefen och ekonomichefen ingår i kommunledningsgruppen (KLG) där uppdraget är att strategiskt leda kommunens verksamheter och utveckling utifrån politiskt fattade beslut.

Sidan granskad 2017-11-28
Sidansvarig: Annie Skytt