2017-11-21

Anslagstavlan på webben – inte i entrén

Den 1 januari 2018 träder en ny kommunallag i kraft. En av nyheterna med den nya lagen är att den fysiska anslagstavlan som finns i kommunhusets entré ska ersättas med en anslagstavla på kommunens webbplats. Den webbaserade anslagstavlan blir därför lättillgänglig för alla och nås från kommunens webbplats.

Dator med anslagstavla på skärmen

Redan nu finns anslagstavlan på Nynäshamns kommuns webbplats. Du hittar den längst ner på alla webbsidor. Den fysiska anslagstavlan uppdateras inte efter den 1 januari 2018. Då kommer anslagen bara uppdateras på webbplatsen.

Ökad tillgänglighet

Att anslagstavlan blir digital har lagstiftaren* motiverat med att tillgängligheten till information ökar.

Då det kan finnas kommunmedlemmar som inte har tillgång till dator finns anslagstavlan att nå via den dator som finns i kommunhusets entré.

Anslagstavlan innehåller följande information från kommunfullmäktige och nämnder:

• tillkännagivanden om fullmäktiges sammanträden
  • tillkännagivanden av justerade protokoll
  • tillkännagivanden av delegationsbeslut som inte ska anmälas till en nämnd
  • justerade protokoll i den utsträckning kommunen eller landstinget bestämmer och det inte strider mot lag eller annan författning och
  • upplysningar om hur beslut kan överklagas.

Den webbaserade anslagstavlan uppdateras av kommunens nämndsekreterare, kommunsekreterare och administratörer.

Text: Sanna Jansson och Annie B Skytt

*Lagstiftaren är samlingsbegrepp för "den lagstiftande makten" eller "lagstiftningsprocessen" i sin helhet.

Sidan granskad 2017-12-01
Sidansvarig: Annie Skytt