2017-11-17

Budgeten för nästa år är beslutad

Under onsdagen sa kommunfullmäktige ja till den styrande
koalitionens budget för nästa år. Budgeten innebär bland annat nya satsningar och att skatten inte höjs.

Under onsdagen antog kommunfullmäktige Socialdemokraternas, Liberalernas och Miljöpartiets budget för nästa år. Det innebär bland annat att
kommunalskatten ligger kvar på samma nivå som i år, det vill säga 19,83 kronor.

– Förvaltningarna har lyckats prioritera det absolut nödvändigaste samtidigt som vi förändrar arbetssätt. Det tillsammans med ökat invånarantal och därmed ökade skatteintäkter gör att vi inte behöver höja skatten nästa år, säger kommunstyrelsens ordförande Patrik Isestad (S).

Satsningar

Budgeten innehåller även flera nya satsningar, bland annat försök med arbetstidsförkortning, investeringar i fastigheter, fortsatt löneökning för socialsekreterare, ökad digitalisering i skolan och finare utemiljöer. Här, i en tidigare artikel, finns mer information om satsningarna.

Sidan granskad 2017-11-21
Sidansvarig: Annie Skytt