2017-10-19

Klart med ny förvaltningschef

Nu är det klart att Nynäshamns kommuns VA-chef Alf Olsson blir ny högsta chef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen (MSF).

Profilbild på Alf Olsson.

Alf Olsson. Foto: Mattias Hansson/HGbild.

Alf Olsson har arbetat som VA-chef på Nynäshamns kommun sedan år 2008. Innan det arbetade han som renhållningschef på Värmdö kommun.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta mer övergripande med samhällsbyggnadsfrågor. Här i Nynäshamn har jag, förutom jobbet som VA-chef, även haft tillförordnande som teknisk chef samt mex-chef vilket har väckt mitt intresse för att arbeta med samhällsplanering i stort. Så det känns jättebra att jag nu har fått det här förtroendet, säger Alf Olsson.

Vad vill du framför allt åstadkomma i din nya roll?
– Bättre samarbete och gemensamma prioriteringar. Då menar jag inte bara på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen utan också mellan kommunens alla verksamheter. Samhällsplanering innefattar så många delar och alla är lika viktiga, säger Alf Olsson.

– Nynäshamns kommun står inför stora samhällsförändringar med behov av stor erfarenhet och kompetens i styrningen av samhällsbyggnadsprocessen. Det är bra att vi nu kan permanenta tjänsten som chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen med Alf Olsson, som mycket väl motsvarar vår kravprofil och har ett starkt stöd såväl hos medarbetare och fack som politik, säger kommundirektör Tommy Fabricius.

Varit tillförordnad förvaltningschef

Alf Olsson har varit tillförordnad förvaltningschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen sedan Sara Eriksdotter Bjurström slutade i våras. Rekrytering av Alf Olssons efterträdare som VA-chef startar inom kort.

Sidan granskad 2017-10-23
Sidansvarig: Annie Skytt

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.