2017-08-29

Hembesök av räddningstjänsten

Under hösten kan du som bor i lägenhet få hembesök av Södertörns brandförsvarsförbund. Hembesöken görs för att ditt hem ska bli säkrare och tryggare.

Personal från räddningstjänsten besöker ett hem.

Foto: Södertörnds brandförsvarsförbund.

Varje år omkommer drygt 100 personer i bränder i Sverige. Av dem dör cirka 90 procent i bränder i hemmet. För att minska antalet bränder i bostäder gör Södertörns brandförsvarsförbund hembesök i kommunerna Nynäshamn,
Södertälje, Botkyrka och Ekerö. I Nynäshamn genomförs besöken på söndagar med start den 3 september.

Hembesöken görs av representanter från räddningstjänstens brandstyrkor. De kommer att berätta vad du kan göra för att förhindra att brand uppstår samt hur du kan agera om olyckan är framme.

Information innan hembesöket

Om du tillhör dem som får hembesök kommer du att få information om när räddningstjänsten kommer. Informationen kommer att hängas upp i ditt trapphus.  Besöket tar cirka fem minuter.

Om du har frågor

Om du har frågor om hembesöket kan du ringa eller mejla till räddningstjänsten: 08-721 22 00, brandforsvaret@sbff.se

Sidan granskad 2017-08-30
Sidansvarig: Annie Skytt