2017-07-05

Ny film förklarar Mål och budget

Mål och budget är det viktigaste styrdokumentet i Nynäshamns kommun. Men få känner till vad dokumentet egentligen innehåller och hur det blir till. Nu finns en kort film som enkelt beskriver det hela.

Mål och budget beskriver hur kommunen ska utvecklas de närmaste åren, hur våra skattepengar fördelas och vilka frågor kommunen ska ha extra fokus på. Det styr det dagliga arbetet för alla kommunanställda – och det påverkar livet för närmare 28 000 människor varje dag. Det är därför som Mål och budget är det viktigaste styrdokumentet i Nynäshamns kommun. Nu har kommunen tagit fram en kort film som beskriver arbetet med att ta fram dokumentet från omvärldsanalys till färdig produkt.

- Jag tror att många tycker att det här med Mål och budget är ganska luddiga begrepp men samtidigt är det viktigt att så många som möjligt känner till hur vi arbetar med styrningen i Nynäshamns kommun. Det är därför vi har tagit fram den här filmen som enkelt beskriver hur processen går till, säger Dan Olén, ekonomichef.

bild från filmen om mål och budget

Filmen är en del i kommunens arbete med att förtydliga och förenkla kommunikationen kring kommunens mål, budget och den så kallade styrmodellen.

Text: Emma Ny


Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-08-10
Sidansvarig: Annie Skytt

Om

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.

» Läs mer om cookies (kakor)

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp