2017-06-20

Finansministern besökte Rosengården

Finansminister Magdalena Andersson (S) besökte Rosengårdens äldreboende under måndagen. Hon presenterade en satsning på så kallade extratjänster som Nynäshamns kommun har bland annat inom äldreomsorgen.

Magdalena Andersson pratar med äldre som sitter vid ett stort bord.

Finansminister Magdalena Andersson (S) passade på att prata med flera av besökarna på Rosengården..

Extratjänster är en anställningsform riktad till nyanlända och långtidsarbetslösa och där staten står för hela lönen för att fler ska få
in en fot på arbetsmarknaden.

Möjligheten att anställa personer på
extratjänster finns redan i dag inom kommuner och landsting men för att få bättre fart på anställningarna föreslår regeringen ytterligare pengar i höstens budget.

Biträdande finansmininster Per Bolund pratar med äldre par som sitter vid ett bord.

Även biträdande finansminister Per Bolund (MP) besökte Rosengården under måndagen.

34 extratjänster i Nynäshamn

Nynäshamns kommun har i dag 34 personer anställda på extratjänster. Endast Järfälla har fler extratjänster i länet.

– Vi tycker att det är viktigt med extratjänster som är riktade till människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Om regeringens
förslag går igenom utökas möjligheten för ännu fler att få jobb, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Patrik Isestad (S).

Det är Arbetsförmedlingen som har huvudansvaret för extratjänsterna. Här kan du läsa deras information om tjänsterna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan granskad 2017-06-20
Sidansvarig: Annie Skytt

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.