2017-01-27

Tommy Fabricius blir kommundirektör

Kommunchef Birgitta Elvås slutar på Nynäshamns kommun den 31 januari. Samtidigt får barn- och utbildningsförvaltningens förvaltningschef Tommy Fabricius ett tidsbegränsat förordnande som kommundirektör.

– Jag och Birgitta har sedan december fört en dialog om att hon ska sluta som kommunchef. Hon har gjort ett bra arbete men det har också varit ett tufft arbete. Hon har kämpat hårt, många gånger i motvind med många svåra frågor att hantera. Sen är det inte ovanligt när en ny kommunstyrelseordförande tillträder att det sker förändringar i tjänstemannaledningen, säger kommunstyrelsens ordförande Patrik Isestad (S).

Tommy Fabricius blir kommundirektör

Under onsdagen hölls MBL-förhandlingar med flera fackförbund och nu är det klart att Tommy Fabricius får ett tidsbegränsat förordnande som kommundirektör som sträcker sig från 1 februari 2017 till 31 december 2019.

– Tommy har stor och bred erfarenhet efter många år som chef på olika nivåer i flera kommuner. Han är kunnig, jordnära och angelägen om att ha bra kontakt med medarbetare och fack, vilket jag anser är viktiga egenskaper för att kunna utveckla kommunen på bästa sätt där vi står nu. Jag är övertygad om att Tommy kommer att tillföra mycket kunskap och energi, säger kommunstyrelsens ordförande Patrik Isestad (S).

Kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) tar beslut om tjänsten den 1 februari.

Skolchefen tillförordnad förvaltningschef

Tills ny förvaltningschef är rekryterad på barn- och utbildningsförvaltningen (BUF) går skolchef Ilana Hart in som tillförordnad förvaltningschef.

Sidan granskad 2017-01-30
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS